Radyolink İnternetin Avantajları

Radyolink Nedir?

Radlolink, iki nokta arasında elektromanyetik dalgalar kullanılarak sağlanan iletişim sistemine verilen isimdir. Söz konusu sistem genellikle iletişimin zor sağlanacağı bölgelerde kullanılır. Sağladığı güçlü veri iletişimi sayesinde engebeli, dağlık arazilerde dahi kullanım imkânı sağlar. İki nokta arasında güçlü bir iletişim ağı oluşturduğu için genellikle santraller arası bağlantıda tercih edilir.

Radyolink internet farklı kaynaklarda metro ethernet internet adı ile de anılır. Radyolink sistemlerinin GSM altyapılarında ve 3G iletişim ürünleri ile santraller arasında iletişim sağlamak amacıyla kullanıldığına şahit olunur. Santraller arasındaki iletişim mekanizmasının yükünü radyolink sistemler üstlenir.

Radyolink İnternetin Kullanıldığı Yerler

Radyolink internet, güvenilir ve paylaşımsız bant genişliğine ihtiyaç duyan tüm mekanizmalarda kullanılır. Radyolink internetin yaygın olarak kullanıldığı yerleri aşağıda bulabilirsiniz.

  • Kamu kurumlarında internet hizmetinin sağlanmasında
  • Hastanelerde
  • Orta ve büyük ölçekli firmalarda
  • Büyük otellerin yanında turizm merkezi olarak kullanılan mekânlarda
  • Finans kuruluşlarında
  • Alışveriş merkezlerinde
  • Organize sanayi kuruluşlarında
  • Üniversitelerde
  • İçerik sahibi ve taşıyıcı şirketlerde

Radyolink sistemlerinin kurulmasında mesafe uzadıkça iki santral arasına tekrarlayıcı sistemlerin yerleştirilmesi gerekir. Bu anlamda radyolink sistemlerin dezavantajının da olduğunu söyleyebiliriz. Uzak bir noktaya kurulacak olan radyolink sistemin çoklu terminal mekanizması ile kurulması gerekir. Örneğin Ankara’dan İstanbul’a bir sistem kurulacaksa Bolu, Düzce ve Kocaeli’ye de ara sistem kurulması gerekir.

Radyolink Sistemleri

Uzak mesafelerde hizmet sağlayıcı kapsamında kurulan radlolink sisteminde ara kuvvetleyiciler ara frekanslarda çalışır ve iletişimi sağlar. Tekrarlayıcılar veri istasyonu ya da santral ile iletişim kurmaz. Sadece verinin sağlıklı şekilde geçişini kontrol eder.

Sistemlerin kullanmış oldukları frekanslar kuruldukları alanlara göre değişir. Ortamda bulunan engel sistemlerinden çok fazla etkilenen sinyaller bağlantı sırasında iletişim kopukluğuna sebep olabilir. Bu sebeple iletimdeki istasyon sayısının yanında tekrarlayıcı mekanizmaların sayısının da iyi bir keşif sonrasında belirlenmesi gerekir. Tabi bu anlamda frekans seçiminin de doğru yapılması gerekir.

Radyolink frekanslarının iletim aşamasında atmosfer, hava durumu, dünyanın yarıçapı gibi dış etkenler iletimin verimli olmasını engelleyen hususlar arasında sayılabilir. İki istasyon arasındaki mesafe tespiti yapılırken en kötü koşullar göz önünde bulundurularak gerekli girişimlerde bulunulmalıdır.

Radyolink Sistemlerin İşlevi

Radyolink sistemleri kırsal ve zorlu arazilerde internetin bulunmadığı bölgelerde sağlıklı şekilde hizmetin alınmasını sağlar. Radyolink sistemler birbiri ile bağımsız şekilde bağlantısı olan iki nokta arasındaki iletişimi sağlar. Radyo ve televizyon vericileri gibi büyük kitlelere yayın yapması söz konusu değildir. Sistemin sağladığı yayın sadece dar bir koridor içerisinde gerçekleşir. Daha büyük alanlara etki etmez. Sistemin kullanım alanları genellikle televizyon stüdyosu ile verici ya da telefon santralleri arasındadır.

Hakkımızda

Türklan, giderek daha da önemli hale gelen iletişim ve Telekom sektörüne yeni bir dinamizm kazandırmak amacıyla 2000 yılında kuruldu. Kuruluşundan günümüze denk çeşitli hizmet kalemleriyle müşterilerinin ihtiyaçlarına çözüm sunmaya devam eden markanın sektöründeki yeri ve konumu yükseliş trendini sürdürüyor.

Son Paylaşımlar

Bizi Takip Et!